Fra minen til butik

Diamanter har været eftertragtede blandt mennesker i årtusinder. Tilbage I det romerske imperium skrev den berømte naturalist Pliny: “Diamanter er det mest værdifulde, ikke kun blandt ædelsten, men blandt alt i verden ”

Få mennesker uden for perle industrien indser den sande natur af en ædelstens rejse fra minen til skranken i en butik. Uanset om perle bliver tilbudt at forbrugerens på en traditionel smykke butik counter, en Internet shopping site, eller en tv-udsendelse rejsen altid indebærer en stor indsats.  Tonsvis af jorden og utallige timers arbejdskraft er nødvendige for at bringe en perle fra minen til markedet.

Diamanter formes under ekstrem varme og tryk, som findes ca 150km under jordens overflade. Diamanter er specielle og sjældne grundet kulstof (carbon) atomernes unikke sammensætning. Selv andre kulstof baserede materialer, som grafite, er strukturelt anderledes sammensat . Grafite er så blødt at du kan skrive med det – diamanter er så hårde, at de kun kan ridses af en anden diamant. 

Mere om diamanter